Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

5. Ο γρίφος τον κυριεύει

     - Εξαιρετικά, σκέφτηκε. Μου έμεινε το λευκό χαρτάκι.
     Το πήρε και το πέταξε στο καλάθι των αχρήστων που είχε δίπλα στο γραφείο του.
     - Ώρα για δουλειά, είπε δυνατά, σαν να μιλούσε σε κάποιον αόρατο επισκέπτη.
     Κάθησε στο γραφείο του και συνέχισε τη δουλειά που έκανε προτού πάρει στα χέρια του και ανοίξει εκείνο το γράμμα. Του είχε χαλάσει η διάθεση, αλλά έπρεπε να συνεχίσει. Τόσα γραπτά είχε να διορθώσει.
     Έπιασε τον εαυτό του να είναι πιο αυστηρός από ό,τι συνήθως. Πόσο καιρό είχε να βάλει 3; Μα, ας έγραφαν και οι φοιτητές κάτι σωστό... Έλεος πια, με την ημιμάθεια! "Στη μεσαιωνική ιστορία των σκανδιναβικών χωρών οι Νόρνες όριζαν τη μοίρα του κόσμου..."
     Σήκωσε τα μάτια του από το γραπτό το οποίο είχε μόλις βαθμολογήσει με 3. Έπρεπε να συγκεντρωθεί. Έβαλε το γραπτό στην στοίβα με τα διορθωμένα γραπτά στα αριστερά του και πήρε στα χέρια του το επόμενο γραπτό. Μια δεκαοχτούρα πέταξε έξω από το παράθυρο και προσγειώθηκε στο περβάζι. Έσκυψε στο αδιόρθωτο γραπτό.
     "...οι Νόρνες όριζαν τη μοίρα του κόσμου...", φτου να πάρει!
     Άφησε κάτω το στυλό και μετά τεντώθηκε. Για όλα έφταιγε η καλή του μνήμη, αυτή για την οποία τον ζήλευαν όλοι οι συμφοιτητές του στη σχολή. Το κείμενο που είχε διαβάσει του είχε καρφωθεί στον εγκέφαλο και δεν έλεγε να τον αφήσει. Σηκώθηκε και βγήκε έξω. Έπρεπε να πάει στη βιβλιοθήκη που είχε στο γραφείο του στη σχολή. Έπρεπε επειγόντως να ψάξει πληροφορίες για την σκανδιναβική μυθολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου